Predstavljamo ansambel "Brunner Buam"

Ansambel "Brunner Buam" sestavljajo trije bratje iz južne Tirolske. Ansambel je začel delovati maja 2007. Na začetku so igrali tradicionalno glasbo pri njih doma in v domačem kraju. Leta 2012 pa so začeli igrati slovensko glasbo.

brunner buam

Pravijo da obožujejo slovensko glasbo. V letošnjem letu pa se jim je kot pevka pridružila Michaela, ki pa je tudi njihova sestra. Ob njihovem okroglem jubileju (10 letnici) pa so posneli svoj prvi CD z naslovom (10 Jahre Brunner Buam), ki bo uradno izšel na začetku drugega leta. Posneli so nekaj priredb: Ans. Franca Miheliča, Braneta Klavžarja, Borisa Kovačiča, Nika Zajca in drugih. Nekaj je njihovih tradicionalnih ostalo pa so avtorske skladbe.
Zanimivost je to da so se za snemanje cd-ja odločili v Sloveniji in sicer v glasbenem studiu BossTon, ki je gostil že kar nekaj priznanih ansamblov.
Ko pa niso na odru pa vsak opravlja svoje delo. Manuel je kitarist in dela kot mizar, Fabian je basist in dela kot mehanik, Thomas igra harmoniko dela pa kot pleskar in na koncu pevka Mihaela ona hodi v šolo in bo postala tehnični načrtovalec.
Želijo si veliko igran in kot so sami dejali čez tri leta pa novo CD ploščo.

Vse posnete skladbe iz omenjega projekta pa lahko slišite na Slovenskem radiu Narodnjak

KONTAKT: https://www.facebook.com/diebrunnerbuam/

Pin It

Iskalnik po strani

Radio Narodnjak

Danes na programu

09:03 - Računalniške novice
10:03 - Alpske novičke ( Novost izpod Alp tega tedna)
16:03 - Alpske novičke ( Novost izpod Alp tega tedna)
Vremenska napoved

NARODNJAK TV

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Radio Narodnjak v ŽIVO

Save

Save

Save

Save